Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szyba i prosta wersja prostych naleśników w zupełnie innym smaku

Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j
Danie wymaga wykorzystania przygotowanych wcześniej naleśników. Zaczynamy od przygotowania kaszy gryczanej. W tym samym czasie podsmażamy na patelni jarmuż równomiernie posypany czosnkiem. Grzybki kroimy w plastry i podsmażamy. Smażymy wszystko na małym ogniu i dodajemy kaszę gryczaną. Na końcu dodajemy starty ser żółty. Naleśniki można posmarować ketchupem. Na ich środku układamy farsz i zawijamy. Wierzch naleśników udekorowałam grzybami i jarmużem.
Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j
jarmuż podsmażany na patelni, podobnie do szpinaku, znacznie traci na objętości.
Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j
jarmuż zmieszany kaszą gryczaną można zlepić dosypując tartego sera.
Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j
Grzyby pokrojone w plastry podsmażamy na łyżeczce oleju.
Naleśniki faszerowane kaszą gryczana i j
Na naleśniki nakładamy farsz, a na nim grzyby. Zawijamy :)