Niki22

Niki22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

Naleśniki francuskie z szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naleśniki wyjątkowe w smaku, w sam raz na śniadanie prosto z Paryża :) Ciasto z ciepłym masełkiem mmm... pycha :)

Naleśniki francuskie z szynką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki francuskie z szynką i serem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki francuskie z szynką i serem
Wykonanie: 1. Na samym początku należy mleko doprowadzić do wrzenia a następnie rozpuścić w nim całe masło. W misce połączyć ze sobą składniki suche tj mąkę, sól i cukier. Całe zaś jajka ubić w kolejnym pojemniczku. 2. Do jajek dodawać porcjami wymieszane składniki suche oraz gorące mleko. Mieszamy wszystko na jednolitą masę. Powstanie nam bardzo rzadkie ciasto. 3. Na rozgrzaną patelnię ( bez tłuszczu) wlewamy porcję ciasta. Po przewróceniu na drugą stronę na wierzch kładziemy wcześniej pokrojoną w kostkę szynkę i start ser żółty (tak by starczyło jeszcze na inne naleśniki:)). Smażymy na małym ogniu. 4. Naleśniki podajemy tylko na ciepło. Składamy je na pół bądź w kopertę a wierzch do dekoracji posypujemy startym serem. Smacznego :)
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Mleko doprowadzić do wrzenia i rozpuścić w nim całe masło.
Naleśniki francuskie z szynką i serem
W misce połączyć składniki suche tj mąkę, sól i cukier.
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Etap wymieszać wszystko na jednolitą masę. Powinno powstać bardzo rzadkie ciasto.
Naleśniki francuskie z szynką i serem
Na rozgrzaną patelnię ( bez tłuszczu) wlać porcję ciasta.