Strona główna Naleśniki greckie

Naleśniki greckie

Babcia Halinka - Przepis na: Naleśniki greckie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Naleśniki greckie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1861

Z gładkiego ciasta usmażyć naleśniki. Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na grubych oczkach tarki.


trudność: średne
czas:

Naleśniki greckie - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • po szklance wody i mleka
  • 2 jaja
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • Farsz:
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • duża cebula
  • 25 dag filetów rybnych
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki oleju
  • starty żółty ser
  • liść laurowy
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • sól

Naleśniki greckie - PRZYGOTOWANIE:

Z gładkiego ciasta usmażyć naleśniki. Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na grubych oczkach tarki. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną cebulę, włożyć warzywa, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, papryką, cukrem, udusić pod przykryciem. Podzielone na małe kawałki filety usmażyć na rozgrzanym oleju, następnie włożyć do jarzyn, chwilę dusić razem, dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Przestudzoną masą posmarować naleśniki, zwinąć we czworo, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, posypać serem, wstawić na 15-20 min do nagrzanego piekarnika. Podawać z zieloną sałatą. 100g - 160 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Naleśniki greckie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Kluseczki maślane Racuszki z serkiem wiejskim i jabłkami Pomidorowe placki ala ziemniaczane
Chlebek z otrębami żytnimi Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym Pierogi z kapustą i pieczarkami
Kakaowe placuszki z jabłkami Pierogi z jagodami i migdałami Naleśniki z twarogiem i soczewicą
Kokosowe naleśniki z frużeliną malinową Pierogi z nektarynkami Pierogi z mięsem i pieczarkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane