Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Naleśniki kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki z mąki kukurydzianej to zdrowsza wersja tradycyjnych naleśników. Można je jeść same z dżemem, kremem czekoladowym i innymi dodatkami.

Naleśniki kukurydziane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki kukurydziane

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki kukurydziane
Mleko zmiksować z miodem następnie dodać mąkę kukurydzianą , mąkę pszenną i szczyptę soli całość dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić aż mąka napęcznieje. Rozgrzać patelnie z niewielką ilością oleju , wylewać porcję ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron. Naleśniki podawać z dżemem , kremem czekoladowym , owocami z czym tylko lubicie. Smacznego
Naleśniki kukurydziane
Do mleka dodać miód i zmiksować mikserem
Naleśniki kukurydziane
Następnie dodać mąki i szczyptę soli smiksować
Naleśniki kukurydziane
Ciasto odstawić na chwilę aż mąka napęcznieje.
Naleśniki kukurydziane
Naleśniki smażyć na patelni z odrobiną oleju