migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Żółciutkie naleśniki bo dla odmiany z mąki kukurydzianej. Nadziane zielonym farszem- szpinakiem z czosnkiem i fetą.

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem
Przygotować ciasto naleśnikowe. Wymieszać mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodać mleko, wodę, jajko szczyptę soli, 2 łyżki oleju oraz 2 łyżki smietany 18. Gotowe ciasto odstawić. Przygotować nadzienie szpinakowe. Szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, zestawić z ognia i dodać starty ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki dobrze sie połączyły. Następnie usmażyć naleśniki z wcześniej przygotowanego ciasta. Gotowe naleśniki posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w rulon.
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem
Etap 1 Przygotować ciasto naleśnikowe i odstawić.
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem
Etap 2 Szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę, doprawić solą i pieprzem.
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem
Etap 3 Dokładnie wymieszać, zestawić z ognia i dodać starty ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki dobrze sie połączyły.
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem
Etap 4 Usmażyć naleśniki kukurydziane a następnie posmarować farszem szpinakowym.