s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Naleśniki meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki na ostro - PYCHA:)

Naleśniki meksykańskie

Składniki:

Naleśniki meksykańskie

 

  • 6 naleśników (dodałam do ciasta odrobinę curry)
  • 1/4 kg mięsa mielonego
  • 1/2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki sosu taco ( może być koncentrat pomidorowy)
  • sól, pieprz
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki meksykańskie
1.Mięso podsmażamy na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pod koniec smażenia solimy, pieprzymy do smaku i dodajemy sos taco. Odstawiamy do wystudzenia.
2.Fasolę czerwoną rozgniatamy na gładką masę;
3.Do wystudzonego mięsa dodajemy rozgniecioną fasolę, kukurydzę i dokładnie mieszamy;
4.Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy i obsmażamy na patelni.