milczek89

milczek89

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Naleśniki meksykańskie wg milczek89

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie zarówno pasuje na obiad jak i na uroczyste przyjęcie. Jest dosyć czasochłonne ale przepyszne.

Naleśniki meksykańskie wg milczek89

Składniki:

Naleśniki meksykańskie wg milczek89

 

  • FARSZ:
  • 50 dag drobiowej szynki
  • 1 kilogram pieczarek
  • 2 duże cebule
  • puszka kukurydzy
  • 3 ząbki czosnku
  • sok pomidorowy
  • ser żółty
  • olej
  • oregano, bazylia, ostra papryka
  • sól, pieprz, maggi

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki meksykańskie wg milczek89
Składniki podane na ciasto połączyć ze sobą i usmażyć naleśniki Kolejno obrać i pokroić w plasterki pieczarki i obgotować je na wodzie z dodatkiem maggi. Szynkę kroimy w paseczki i smażymy razem z cebulą na patelni. Obgotowane pieczarki szynkę i cebulą mieszamy w większym garnku. Dodajemy do tego kukurydzę i wciskamy czosnek. Zalewamy wszystkie składniki sokiem pomidorowym ( dwie szklanki), mieszamy. Wstawiamy wszystko na wolny ogień i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostra papryką, oregano i bazylią. Gotujemy wszystko ok. 30 minut. I farsz już gotowy. W przygotowane wcześniej naleśniki zawijamy farsz (tak jak krokiety) i układamy je na blaszce posmarowanej olejem. Gdy wszystkie są już gotowe pieczemy w piekarniku około 45 minut przy 180C. Po 45 minutach wyciągamy naleśniki i polewamy resztą soku pomidorowego i posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 10 minut. Wyciągamy i naleśniki meksykańskie są gotowe do podania. Można również podawać z sosem czosnkowym.