Anka17

Anka17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Naleśniki na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naleśniki na ostro to idealne połączenie pieczarek i kiszonej kapusty. Dobrze smakują podawane z barszczem do picia.

Naleśniki na ostro

Składniki:

Naleśniki na ostro

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki na ostro
Farsz:
Kapustę wypłukać i gotować przez 35 minut. Zostawić do wystygnięcia, a następnie pokroić. Pieczarki pokroić na paski i podsmażyć. Kapustę i pieczarki wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem.

Ciasto na naleśniki:
Mleko, mąkę, olej, jajka i szczyptę soli wymieszać za pomocą miksera do jednolitej konsystencji.

Naleśniki usmażyć na bardzo niewielkiej ilości oleju i smarować farszem.

Tagi:

jajko jajka