Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Naleśniki nadziewane mięsem z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki z mięsem, sosem i papryką są bardzo smaczne.

Naleśniki nadziewane mięsem z kurczaka

Składniki:

Naleśniki nadziewane mięsem z kurczaka

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju
  • 4-5 łyżek przyprawy Kebab
  • 15-20 dag sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 70-80 dag piersi z kurczaka
  • 1 torebka sos czosnkowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki nadziewane mięsem z kurczaka
Do miski wlać mleko i wodę gazowaną, dodać sól, jajka, mąkę i zmiksować. Na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju usmażyć cienkie naleśniki. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, wymieszać z przyprawą kebab oraz 3 łyżkami oleju. Przykryć i odłożyć do lodówki na ok 30 min. Cebulkę drobno posiekać, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w słupki. Mięso z przyprawami i olejem lekko zrumienić na patelni, pod koniec dodać cebulkę i paprykę, podsmażyć. Gdy farsz będzie już gotowy wymieszać go ze utartym żółtym serem. W miseczce przygotować sos czosnkowy wg przepisu na opakowaniu. Każdy naleśnik posmarować 1 łyżeczką sosu czosnkowego, włożyć 4 łyżki farszu i zwijać w ruloniki. Naleśniki można posypać utartym żółtym serem i zapiec. Podawać same lub z sosem czosnkowym.