Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Naleśniki nafaszerowane cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cukinia też pasuje do naleśników. Tym razem wersja jak przygotować ją w formie pysznego warzywnego farszu.

Naleśniki nafaszerowane cukinią

Składniki:

Naleśniki nafaszerowane cukinią

 

  • Ciasto na naleśniki:
  • 1,5 szkl mleka
  • 1,5 szkl wody
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki nafaszerowane cukinią
Przygotowuję naleśniki. Miksuję mleko z jajkiem oraz mąką. A następnie smażę z obu stron. Cukinię, pomidory i paprykę kroję w kostkę. Nakładam na rozgrzaną patelnię. Doprawiam ziołami prowansalskimi i regularnie mieszam. przekładam na naleśniki i zawijam szczelnie by farsz nie wypłynął. Podaję na ciepło.