mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Naleśniki po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, sycące naleśniki z kuchni meksykańskiej :)

Naleśniki po meksykańsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki po meksykańsku

 

  • 10 naleśników
  • 400 g mięsa gotowanego
  • 1 cebula
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 1 szkl. sosu pomidorowego
  • 150 g sera zółtego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 3 ogórki konserwowe

Sposób przygotowania:

Naleśniki po meksykańsku
Ugotowane mięso mielę w maszynce. Cebulę obieram, drobno siekam, podsmażam na oleju na rozgrzanej patelni na oleju razem z posiekanym drobno czosnkiem. Dodaję zmielone mięso, sos pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i fasolkę czerwoną odsączoną z zalewy. Duszę wszystko pod przykryciem kilka minut. Na koniec dodaję starty żolty ser, mieszam, zdejmuję z ognia. Doprawiam na koniec farsz do smaku solą i pieprzem. Smaruję naleśniki powstałą gorącą masą i podaję. Naleśniki te świetnie smakują z ostrym sosem pomidorowym.
Naleśniki po meksykańsku
Ser ścieram na tarce, fasolkę osączam z zalewy, mięso mielę, a ogórki siekam
Naleśniki po meksykańsku
Farsz doprawiam na koncu solą i pieprzem, przekładam na naleśniki