Naleśniki szpinakowe z sosem beszamel.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna naleśniki dzięki którym pokochasz szpinak

Naleśniki szpinakowe z sosem beszamel.

Składniki:

Naleśniki szpinakowe z sosem beszamel.

 

  • 30 dgk szpinaku
  • 20 dkg mięsa mielonego
  • 1 bułka
  • 1/2 szkl.mleka
  • 1/2 serka topionego
  • sol, piperz, tymianek,olej

 

  • Sos beszamelowy:
  • jajko, ser żółty, łyżka masła,łyżka mąki, 1 szkl.mleka

Sposób przygotowania:

Naleśniki szpinakowe z sosem beszamel.
Bułkę namocz w mleku i odciśnij.Następnie dodaj rozmrożony szpinak,mięso,serek topiony,zgnieciony czosnek.Dopraw solą,pieprzem i tymiankiem.Całość wyrób na jednolitą masę, Tak powstały farsz nakładaj na usmażone naleśniki i zwijaj w rulony.Układaj na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Sos beszamelowy: w rondelku roztop masło i ciągle mieszając dodaj mąką a następnie mleko.Zdejmij z ognia, dodaj jajko,sól i starty ser. Wymieszaj Naleśniki polej sosem i podpiekaj przez ok.25min. w piekarniku nagrzanym do 180stopni C.