gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Naleśniki z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne naleśniczki nadziane budyniem i twarogiem

Naleśniki z budyniem

Składniki:

Naleśniki z budyniem

 

 

  • Nadzienie
  • 1 budyń
  • twaróg w wiaderku, pół wiaderka lub twaróg w kostce
  • 1-2 banany lub owoce kandyzowane np wiśnie

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z budyniem
Robimy ciasto. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jaka, sól i cukier i mieszamy, dodajemy make i całość łaczymy w całość na gładką masę, z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Przygotowujemy nadzienie, Budyń gotujemy, powinien być gęsty, do gotującego budyniu dodajemy ok 2-3 łyzki cukru, nawet jak jest z cukrem. Ugotowany budyń odstawiamy do ostygnięcia, po ostudzeniu budyń mieszamy z twarożkiem z waderka ok pół wiaderka, i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Jeżeli przygotowujemy z bananem to banana kroimy w kosteczke i mieszamy z budyniem wymieszanym z twarozkiem, a jeżeli z owocami kandyzowanymi to nakładamy na naleśniki owoce a nastepnie budyń z twarożkiem. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki i zawijamy jak na krokiety, mozna jeść zimne, ale najlepsze są odsmażane na maśle. Smacznego :)