SUPERPRZEPIS

Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami

  • 2
  • Mniam1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami

Naleśniki ze słodkim kremem jaglanym z dodatkiem białej czekolady. Przełamane owocowym smakiem kwaskowatych malin.

Składniki:

Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami

NALEŚNIKI:

KREM Z KASZY JAGLANEJ:

Sposób przygotowania:

Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami

ETAP 1:

Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami
Z przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki.

Przygotować naleśniki ucierając jajka z solą do białości. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na jednolitą masę. Gdyby ciasto było za gęste, należy dodać odrobinę wody. Smażyć cienkie naleśniki.

ETAP 2:

Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami
Ugotowaną kaszę zmiksować z mlekiem i cukrem waniliowym.

Wodę na kaszę zagotować. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie i tuż przed wrzuceniem do garnka przelać na sicie wrzątkiem. W ten sposób pozbywamy się charakterystycznej goryczki. Gotować na bardzo małym ogniu około 15 min, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn. Wlać mleko, wsypać cukier waniliowy i zmiksować na gładki krem.

ETAP 3:

Naleśniki z czekoladową kaszą jaglaną i malinami
Do ciepłego kremu jaglanego dodać połamaną czekoladę.

Czekoladę połamać na kostki i dodać do jeszcze ciepłej kaszy. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Rozsmarować krem na naleśniku i na połowie ułożyć maliny. Złożyć na cztery. Smacznego.