lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Naleśniki z dżemem z kiwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 4/5 głosów: 15

No to mamy następny dzień i pomysł na obiadek, dla jednych obiadek dla drugich śniadanie czy kolacja. W upały nie chcę się zbytnio jeść ani robić więc IDE na łatwiznę.

Naleśniki z dżemem z kiwi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z dżemem z kiwi

Składniki :

 

 

 

  • szczypta proszku do pieczenia

 

  • olej 100 ml

Dżem z kiwi:

  • kiwi 1 kg po obraniu ma być

 

  • cukier żelujący na 1 kg ze stewii

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dżemem z kiwi

Naleśniki:

Do miski wlewamy mleko, wbijamy jaja i miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy składniki na jednolita masę, dodajemy olej i mieszamy.

Na rozgrzaną patelnie do naleśników wlewamy ciasto i pieczemy na rumiany kolor z dwóch stron.

Dżem z kiwi:

Kiwi najlepiej dojrzałe obieramy ze skórki i odmierzamy już obrany kg. Kroimy w plastry czy w kostkę i blender-ujemy, przekładamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy cukier ze stewii i mieszamy koło 3-5 minut i to koniec.

Przekładamy do słoiczków i zakręcamy powinny zaciągnąć bez problemu. Właśnie tym dżemem posmarowałam naleśniki pycha.

Naleśniki z dżemem z kiwi
Usmażone naleśniki smarujemy chłodnym dżemem z kiwi.
Naleśniki z dżemem z kiwi
Przekładamy do słoiczków i zakręcamy powinny zaciągnąć bez problemu. Właśnie tym dżemem posmarowałam naleśniki pychaaa