lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na każdy naleśnik nałożyć mięso, warzywa i zwinąć. Ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać natką kopru włoskiego.

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym..

Składniki:

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym..

 

  • 350g mięsa drobiowego(np. z nóżek)
  • 50g sera pleśniowego
  • 1 papryka
  • 1/2 główki kopru włoskiego
  • 1 marchewka
  • mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka kaparów
  • 1 pomidor
  • 200ml śmietany
  • 5łyżek octu balsamicznego
  • po łyżeczce kurkumy, papryki,curry, estragonu, kminku
  • szczypta cynamonu, sól, pieprz
  • 8 naleśników

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym..
Mięso pokroić w paski i podsmażyć z łyżką oliwy na patelni na złoty kolor. Mieszając dodać przyprawy: 2 ząbki czosnku, curry,estragon,cynamon, sól, pieprz. Wyłożyć z patelni i na pozostałym oleju usmażyć na pół twardo wszystkie warzywa pokrojone w paski. Do warzyw dodać pomidora, kapary, kurkumę, kminek, paprykę, sól, pieprz. Wymieszać kilka razy i wyłożyć na talerz. Na patelnię włożyć łyżkę masła, dodać pokrojony ząbek czosnku, wlać ocet balsamiczny i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia. Podgotować około 2 minuty i dodać ser by się roztopił. Na każdy naleśnik nałożyć mięso, warzywa i zwinąć. Ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać natką kopru włoskiego.