alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Naleśniki z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiamy naleśniki. Przygotowuję je na wszelkie możliwe sposoby . Dzisiaj z farszem mięsnym z mięsa z rosołku . Nic się nie marnuje .

Naleśniki z farszem mięsnym

Składniki:

Naleśniki z farszem mięsnym

 

  • naleśniki:
  • 2 szkl mąki
  • 4 jaja
  • 1 i 1/4 szkl mleka
  • 1 szkl wody gazowanej
  • szczypta soli

 

  • farsz:
  • mięso gotowane - ok 400 g
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej dymki

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem mięsnym
Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażyć cienkie naleśniki. Mięso Gotowane zmielić w maszynce. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju, a następnie dodać do mięsa. Przyprawić, dodać posiekaną dymkę i wymieszać. Farszem nadziewać naleśniki. Podsmażyć na masełku.