Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Naleśniki z farszem parówkowo-grzybowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste, szybko się robi i jest dobre :)

Naleśniki z farszem parówkowo-grzybowym

Składniki:

Naleśniki z farszem parówkowo-grzybowym

 

  • 4 sztuki naleśniki,
  • 4 sztuki parówki,
  • 10 dkg grzyby leśne,
  • 1 sztuka cebula,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • 4 plastry ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem parówkowo-grzybowym
Do garnka wlewamy trochę oleju następnie kroimy parówki w kosteczkę grubszą i cebulę w pół talarki, dusimy to jakieś 5min. Grzyby leśne (mrożone - podgotowane) wrzucamy do garnka i gotujemy około 20min. Gdy już farsz mamy gotowy nakładamy go na naleśniki i zawijamy. Na zawinięty naleśnik kładziemy plasterek sera. Wkładamy to do rozgrzanego piekarnika do 150sto. do czasu aż ser się nie rozpuści czyli jakieś 5-10min góra, zależy od sera. Smacznego!