SUPERPRZEPIS

Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami Więcej zdjęć (5)

Pyszne, leśne grzyby i naleśnikowe ciasto - to naprawdę idealne połączenie i smaczny pomysł na jesienny obiad.

Składniki:

Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami
1. Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Dodajemy mleko, mąkę i kurkumę, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki.

2. Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy grzyby i smażymy 5-7 minut. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy pokrojone w paski pomidory i starty żółty ser, listki bazylii. Chwilkę smażymy, doprawiamy ewentualnie do smaku.

3. Naleśniki smarujemy farszem i podajemy. Naleśniki można podać z ketchupem lub sosem pomidorowym. Smacznego!
Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami
Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami
Po ugotowaniu studzimy je. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę
Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami
Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Dodajemy mleko, mąkę i kurkumę, dokładnie mieszamy
Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami
Podlewamy odrobiną wody, dodajemy pokrojone w paski pomidory i starty żółty ser, listki bazylii.