iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Naleśniki z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można je polać kwaśną śmietanką.Lu po prostu posypać cukrem pudrem. smaczne też z bitą śmietaną własnej roboty.

Naleśniki z jeżynami

Składniki:

Naleśniki z jeżynami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z jeżynami
Mąkę przesiewamy do miski, następnie dodajemy sól, cynamon oraz cukier. Mieszamy suche składniki, dodajemy mleko, wbijamy jajka. Miksujemy ciasto naleśnikowe. Następnie rozgrzewamy bardzo mocno patelnię z odrobinę oleju. Smażymy duże i cienkie naleśniki. Jeżyny dusimy w garneczku z dodatkiem cynamonu. Powinna być masa kleista. Podajemy z naleśnikami .