iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Naleśniki z kapuścianym farszem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Naleśniki to w moim domu dzisiaj zastępstwo dla tradycyjnych krokietów ja je bardzo lubię, a dodatek kiełbasy robi je wyjątkowe.

Naleśniki z kapuścianym farszem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki z kapuścianym farszem

farsz:

  • 70 dag kapusty kiszonej
  • kilka czapek suszonych grzybów
  • 2 pętka kiełbasy śląskiej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy

dodatkowo:

  • naleśniki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kapuścianym farszem

ETAP 1:

Naleśniki z kapuścianym farszem
Naleśniki nie mogą być bardzo spieczone.

Usmażyć najzwyklejsze naleśniki ze swojego ulubionego przepisu ( potrzebujemy około 10 sztuk)

ETAP 2:

Naleśniki z kapuścianym farszem
Grzyby z kapustą drobno posiekać w robocie.

Kiszoną kapustę ugotować do miękkości osobno obgotować namoczone wcześniej grzyby i wszystko dokładnie odcedzić i odcisnąć z nadmiaru wody. Kapustę i grzyby drobno posiekać ja robię to przy pomocy robota.

ETAP 3:

Naleśniki z kapuścianym farszem
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać.

kiełbasę obrać ze skórki i też przy pomocy robota posiekać tak jak kapustę i grzyby.

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie, następnie dodać ją razem z kiełbasą do kapusty, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy sól i pieprz do smaku oraz szczyptę suszonego tymianku, dokładnie wymieszać.

ETAP 4:

Naleśniki z kapuścianym farszem

Naleśniki smarować cienka warstwą przygotowanego farszu i ciasno zwinąć.

ETAP 5:

Naleśniki z kapuścianym farszem

Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju i podsmażyć na złoty kolor z obu stron ( naleśniki mają być dobrze rumiane i chrupiące bo wtedy sa najlepsze) podawać gorące prosto z patelni.


Tagi:

naleśniki