dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kiedyś bardzo nie lubiłam naleśników, ale od kiedy mąż je dla mnie zrobił to mogłabym je jeść na okrągło :)

Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

 

  • Naleśniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka oleju
  • Farsz:
  • 1/2 szt. kiełbasy śląskiej
  • 1 duża pieczarka
  • 1/4 małej cebulki
  • 6-8 cieniutkich plasterków żółtego sera
  • ulubione przyprawy, np. pieprz, bazylia, oregano

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami
Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy placki na złoty kolor z obu stron. Składniki na farsz podane są w ilości jakiej zużywam na porcję 2 złożonych naleśników. Kiełbasę kroimy z cienkie półplasterki, pieczarki także kroimy w cienkie plasterki. Cebulę drobno siekamy. Na połówce każdego naleśnika układamy kiełbasę, następnie surową pieczarkę, cebulę, posypujemy przyprawami i na koniec układamy plasterki sera. Naleśniki składamy na pół i układamy na patelni do naleśników i podgrzewamy pod przykryciem kilka minut na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podajemy np. z ketchupem. Smacznego :)
Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami
Naleśniki z kiełbasą, pieczarkami i serem