WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki z wykorzystaniem mięsa kurczaka z rosołu. Z dodatkiem pieczarek są bardzo smaczne i pozwalają wykorzystać pozostałe nam mięso.

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Naleśniki

Nadzienie

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Z mleka, mąki i jajek ubijamy ciasto i smażymy naleśniki.

Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Umyte pieczarki kroimy w drobną kostkę, tak jak cebulę.

Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko cebulę i dodajemy pieczarki. Lekko solimy. Gdy odparuje z nich woda dodajemy mięso, doprawiamy do smaku i chwilę razem przesmażamy.

Naleśniki smarujemy nadzieniem i zawijamy. Możemy jeszcze podsmażyć je na patelni.