Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Naleśniki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne naleśniki z serkiem i migdałami

Naleśniki z migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z migdałami

 

  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • 450 ml mleka
  • cukier waniliowy
  • szczypta proszku do pieczenia
  • serek homogenizowany waniliowy
  • płatki migdałowe
  • olej

Sposób przygotowania:

Naleśniki z migdałami
Do miski wlewamy mleko dodajemy mąkę, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia - wyrabiamy wszystko na jednolite ciasto, jeżeli będzie zbyt gęste dodajemy schłodzonego mleka. Pieczemy na rozgrzanym oleju naleśniki. Gotowe naleśniki przekładamy papierem kuchennym aby pozbyć się zbędnego tłuszczu. Naleśnik smarujemy serkiem waniliowym i posypujemy obficie płatkami migdałowymi. Można podawać na ciepło jak i na zimno. Smacznego
Naleśniki z migdałami
Przygotowujemy ciastonalesnikowe i smażymy naleśniki
Naleśniki z migdałami
nalesniki przekłądamy papierem aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Naleśniki z migdałami
naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym waniliowym
Naleśniki z migdałami
oraz posypujemy obficie płatkami migdałowymi

Tagi:

jajko jajka