MADZIALENKA

MADZIALENKA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 19]

Naleśniki z mortadelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne, szybkie i sycące

Naleśniki z mortadelą

Składniki:

Naleśniki z mortadelą

 

  • ok. 12 plastrów mortadeli
  • 6 plastrów żółtego sera
  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 2 szk. mleka
  • sól
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • keczup

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mortadelą
Do mąki wbić jajka, dodać sól oraz wlać mleko – zmiksować. Na patelni rozgrzać olej, wylać łyżką ciasta położyć na niej 2 plastry mortadeli przełożone żółtym serem i polać druga łyżką ciasta. Podsmażyć na złoto z jednej i drugiej strony. Podawać z keczupem lub innym sosem najlepiej też ostrym