Renata k

Renata k

Szef Kuchni
[Przepisów: 29]

Naleśniki z parówką i serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i sycące danie nadaje się również na danie główne obiadu.

Naleśniki z parówką i serkiem topionym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z parówką i serkiem topionym

 

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 1,5-2 szklanek mąki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • ser topiony w plastrach
  • 1 jako

Sposób przygotowania:

Naleśniki z parówką i serkiem topionym
Do naczynia wlewamy mleko i wodę mineralną, dodajemy cukier waniliowy, dodajemy również mąkę i szczyptę soli wszystko razem mieszamy na jednolitą masę i smażymy na patelni okrągłe naleśniki. Po przestudzeniu naleśników układamy na nich ser topiony i parówki, zwijamy jak krokiety, Następnie obtaczamy w jaku i w panierce z bułki tartej. Potem układamy na patelni i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Do tych naleśników można dodać również paprykę i ogórki kiszone lub konserwowe zależy tylko na co mamy ochotę.
Naleśniki z parówką i serkiem topionym
Smażymy cienkie naleśniki na złotawy kolor
Naleśniki z parówką i serkiem topionym
Na przestudzonych naleśnikach układamy ser topiony i parówki
Naleśniki z parówką i serkiem topionym
Naleśniki zwijamy w rulon jak krokiety
Naleśniki z parówką i serkiem topionym
Obtaczamy w jajku i bułce potem smażymy na tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor

Tagi:

sery tarta ser