Strona główna Naleśniki z parówką i serkiem topionym

Naleśniki z parówką i serkiem topionym

Renata k offline

Szef Kuchni
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 5
Naleśniki z parówką i serkiem topionym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybkie i sycące danie nadaje się również na danie główne obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Naleśniki z parówką i serkiem topionym - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 1,5-2 szklanek mąki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • ser topiony w plastrach
  • 1 jako

Naleśniki z parówką i serkiem topionym - PRZYGOTOWANIE:

Do naczynia wlewamy mleko i wodę mineralną, dodajemy cukier waniliowy, dodajemy również mąkę i szczyptę soli wszystko razem mieszamy na jednolitą masę i smażymy na patelni okrągłe naleśniki. Po przestudzeniu naleśników układamy na nich ser topiony i parówki, zwijamy jak krokiety, Następnie obtaczamy w jaku i w panierce z bułki tartej. Potem układamy na patelni i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Do tych naleśników można dodać również paprykę i ogórki kiszone lub konserwowe zależy tylko na co mamy ochotę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Naleśniki z parówką i serkiem topionym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Pulpeciki na kapuście włoskiej Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką Placki z cukinii pachnące czosnkiem
Orzechowe placuszki z ricotty z jabłkiem Cukinia w panierce z patelni Koktajl z poziomek, malin i czarnych porzeczek
Pizza z szynką, salami i papryką Jagodowy serek wiejski z miodem Dwa drinki na bazie "blue curacao"
Gofry żytnio-pszenne z dżemem Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane