Strona główna Naleśniki z parówką i serkiem topionym

Naleśniki z parówką i serkiem topionym

Renata k - Przepis na: Naleśniki z parówką i serkiem topionym offline

Szef Kuchni
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Naleśniki z parówką i serkiem topionym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybkie i sycące danie nadaje się również na danie główne obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Naleśniki z parówką i serkiem topionym - SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 1,5-2 szklanek mąki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • ser topiony w plastrach
  • 1 jako

Naleśniki z parówką i serkiem topionym - PRZYGOTOWANIE:

Do naczynia wlewamy mleko i wodę mineralną, dodajemy cukier waniliowy, dodajemy również mąkę i szczyptę soli wszystko razem mieszamy na jednolitą masę i smażymy na patelni okrągłe naleśniki. Po przestudzeniu naleśników układamy na nich ser topiony i parówki, zwijamy jak krokiety, Następnie obtaczamy w jaku i w panierce z bułki tartej. Potem układamy na patelni i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Do tych naleśników można dodać również paprykę i ogórki kiszone lub konserwowe zależy tylko na co mamy ochotę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Naleśniki z parówką i serkiem topionym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Zdrowe  kanapki Ryż z mięsem mielonym Kakaowe naleśniki z budyniem
Pasta jajeczna z kukurydzą Kremowe risotto Parówki w cieście francuskim
Omlet z bazylią i pomidorami Naleśniki z nadzieniem owsiano-dyniowo-jabłkowym Surówka z oliwkami
Pierś z kurczaka z makaronem Szaszłyki z mielonego z boczkiem Puszyste placuszki dyniowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane