Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Naleśniki z pieczarkami i boczkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Do zrobienia tego dania można wykorzystać naleśniki, które zostały nam z poprzedniego dnia. W tej wersji smakują pysznie.

Naleśniki z pieczarkami i boczkiem

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami i boczkiem

 

  • placki naleśnikowe 4 szt
  • boczek wędzony 15-20 dkg
  • pieczarki 30-40 dkg
  • cebula 1 mała szt
  • sól
  • Pieprz czarny
  • olej do smażenia
  • jogurt naturalny 200 gram
  • szczypiorek 1 pęczek
  • sos sałatkowy

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami i boczkiem
Kroimy w kostkę boczek i podsmażamy na patelni. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy również pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy wszystko około 10 -12 minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Przygotowujemy sos wsypując sos sałatkowy do jogurtu naturalnego. Dokładnie mieszamy i odstawiamy sos do lodówki na kilka minut. Przed podaniem dodajemy do niego posiekany szczypiorek.

Smarujemy naleśniki farszem, zwijamy w rulon i podsmażamy na patelni.

Nakładamy na talerze i polewamy sosem.