aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Naleśniki z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste i szybkie do zrobienia naleśniki w wersji na ostro, czyli z pieczarkami i serem. Ponowne ich zapieczenie daje nam lekko chrupiącą skórkę.

Naleśniki z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami i serem
Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki (nie zrumieniamy ich). Gdy naleśniki smażą się, my robimy farsz. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce w cienkie plastry. Wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Smażymy je do momentu, aż woda z pieczarek odparuje. Co jakiś czas mieszamy. Do miseczki ścieramy ser na grubych oczkach. Na każdym naleśniku układamy po łyżce usmażonych pieczarek i po łyżce startego sera. Składamy tak jak tradycyjne naleśniki. Tak przygotowane naleśniki ponownie układamy na patelni. Wierzch posypujemy startym żółtym serem i chwilę smażymy pod przykryciem, aż ser na wierzchu ładnie się rozpuści. Każdego naleśnika przekrawamy na pół i układamy na talerzach. Możemy podawać z sosem czosnkowym, idealnie komponuje się ze smakiem farszu.
Naleśniki z pieczarkami i serem
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce w cienkie plastry. Wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Smażymy.
Naleśniki z pieczarkami i serem
Na usmażonych naleśnikach układamy po łyżce pieczarek i sera.
Naleśniki z pieczarkami i serem
Następnie składamy tak jak tradycyjne naleśniki.
Naleśniki z pieczarkami i serem
Naleśniki ponownie układamy na patelni. Wierzch posypujemy startym żółtym serem i chwilę smażymy pod przykryciem,