Strona główna Naleśniki z razowej mąki

Naleśniki z razowej mąki

Babcia Halinka - Przepis na: Naleśniki z razowej mąki offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Naleśniki z razowej mąki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4661

Ubić jaja, wymieszać z jogurtem i cały czas ubijając, dodawać mąkę, sól, olej,


trudność: łatwe
czas:

Naleśniki z razowej mąki - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 2 jaja
  • 3 łyżki oleju
  • Farsz:

Naleśniki z razowej mąki - PRZYGOTOWANIE:

Ubić jaja, wymieszać z jogurtem i cały czas ubijając, dodawać mąkę, sól, olej, mleko. Odstawić ciasto na 15 min, poczym usmażyć naleśniki. W rondlu rozgrzać miód, dodać truskawki pokrojone w plasterki, starannie wymieszać, ciepłą masą posmarować naleśniki, zwinąć. Podawać na gorących talerzach. 100 g - 150 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Naleśniki z razowej mąki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Naleśniki
Naleśniki o smaku migdałowym Naleśniki żytnie z twarożkiem jabłkowym Naleśniki z otrębami owsianymi przełożone jogurtem
Naleśniki z serem Kakaowe naleśniki z mascarpone i owocami Naleśnikowy tort z bakaliami
Naleśniki z dyniowym farszem Naleśniki z twarogiem, musem jabłkowym i borówkami Naleśniki  z serkiem  i pigwą
Naleśniki z mascarpone i malniowym musem Naleśniki z warzywami i piersią z kaczki Meksykańskie sakiewki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane