LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Naleśniki z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i lekkie danie , polecam.

Naleśniki z rzodkiewką

Składniki:

Naleśniki z rzodkiewką

 

  • ciasto;

 

 

  • farsz:
  • 25 dag tłustego twarogu
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 8 dag szynki w plasterkach
  • sól, pieprz

 

  • panierka:

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z rzodkiewką
Składniki na ciasto zmiksuj blenderem. Odstaw na 10 minut, po czym usmaż naleśniki. Ser utrzyj na gładką masę , dodaj pokrojone w drobną kostkę rzodkiewki, natkę i dopraw do smaku, wymieszaj. Posmaruj naleśniki farszem, obłóż szynką i zwiń w rulony. W misce zmiksuj jajko, mąkę i mleko. Panieruj w nim naleśniki, a potem w bułce tartej. Smaż na zlłto na rozgrzanym oleju z obu stron. Przed podaniem udekoruj w/g uznania