jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Naleśniki z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Naleśniki te można zwinąć jak na krokieta, opanierować i obsmażyć do zrumienienia z obu stron. Wówczas nie tylko rzodkiewka chrupie w trakcie jedzenia, ale też panierka:).

Naleśniki z rzodkiewką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki z rzodkiewką

 

  • Składniki:
  • Około 6 niesłodkich naleśników (wg wypraktykowanego przepisu),
  • 40 dag sera białego,
  • 2-3 łyżki mleka
  • Pęczek rzodkiewek,
  • Pęczek szczypiorku,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • Około 20 dag szynki

 

 

  • Ciasto:

 

  • 1-1,5 szklanki mąki,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 0,5 szklanka wody,
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki oleju,
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 0,5 łyżeczki soli

 

  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z rzodkiewką
WYKONANIE: Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu. Ser miksujemy. Jeśli jest twardy dodajemy dodatkowo mleko. Oczyszczona rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dokładamy do sera. Szczypiorek siekamy i także dokładamy do twarożku. Całość dokładnie mieszamy i doprawimy do smaku.Na gotowe naleśniki wykładamy warstwę szynki. Rozsmarowujemy na niej pastę serowo - rzodkiewkową. Całość zwijamy w rulon. Gotowe. CIASTO NA NALEŚNIKI: Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze. Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażyć , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje.
Naleśniki z rzodkiewką
na każdy naleśnik wykładamy wędlinę, a na nią twarożek