Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie w przygotowaniu z ciągnącym serem w środku.

Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską

 

  • NALEŚNIKI:

 

 

  • DODATKOWO:
  • ulubiona kiełbasa ( u mnie śląska)
  • ser żółty ( gouda, morski...)
  • 2 łyżki masła do smażenia

 

  • Marynata do kiełbasy

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską
Naleśniki: Z podanych składników zamieszać ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać kilka kropli oliwy i smażyć z ciasta okrągłe placki. Marynata: Do miseczki wlać ocet balsamiczny, miód, doprawić do smaku solą i pieprzem. Taką marynatą posmarować kiełbasę i odstawić do lodówki na czas smażenia naleśników. Na rozgrzanej patelni smażymy kiełbasę z obu stron na brązowo, smarując marynatą podczas smażenia. Kiełbaskę kroimy na pół po długości. Na naleśnik układamy ser, na ser kiełbasę i zwijamy w rulon. Tak przygotowane naleśniki podsmażamy na odrobinie masła na złoty kolor.
Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską
Z ciasta naleśnikowego smażymy okrągłe placki
Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską
Na każdy naleśnik nakładamy plasterki sera
Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską
Na serze układamy przesmażoną z marynata kiełbasę
Naleśniki z serem i smażoną kiełbaską
Tak ułożony placek zwijamy w rulon i smażymy na masełku na złoty kolor