mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Naleśniki z serem po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne naleśniki zapiekane z serem

Naleśniki z serem po żydowsku

Składniki:

Naleśniki z serem po żydowsku

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem po żydowsku
Ser rozgniatam widelcem, dodaję sok i otartą skórkę z cytryny, jajka, esencję waniliową i śmietanę, mieszam.
Na każdym naleśniku kładę po łyżce masy serowej i składam na kopertę. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki masła i smażę naleśniki z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia przykrywam patelnię pokrywką.
Naleśniki wykładam na talerze, posypuję grubo cukrem i cynamonem, Podaję.