alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Po prostu rozpływają się w ustach. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie
Naleśniki; wszystkie składniki umieścić w garnku i zmiksować na jednolitą konsystencję. Ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju naleśniki. Odłożyć do wystudzenia. Nadzienie: twaróg rozgnieść widelcem dodać żółtka, cukry, mąkę ziemniaczaną, śmietanę, rodzynki, skórki i wymieszać. Przed smarowaniem ubić na sztywno białka i delikatnie wymieszać z masą twarogową. Do kremówki dodać jajko, cukier puder i zmiksować. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Zimne naleśniki posmarować masą twarogową, zwinąć rulony i przekroić na pół. Ułożyć w naczyniu, zalać kremówką. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 st z termoobiegiem około 1 godziny. Pieczemy tak długo, aż śmietana będzie ścięta.
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie
ciasto zmiksować i odłożyć na pół godziny
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie
do masy twarogowej dodać ubite białka i wymieszać
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie
zimne naleśniki posmarować masą twarogową zwinąć i przekroić na pół
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie
ułożyć w wysmarowanum naczyniu i zalać śmietaną