Anna555

Anna555

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Nalesniki z surimi i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki koperkowe z surimi i tuńczykiem.

Nalesniki z surimi i tuńczykiem

Składniki:

Nalesniki z surimi i tuńczykiem

 

  • opakowanie paluszków surimi
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • duży por
  • jajko
  • mąka
  • mleko
  • sól
  • oliwa
  • majonez
  • koperek

Sposób przygotowania:

Nalesniki z surimi i tuńczykiem
Naleśniki:

Naleśniki robimy według własnego sprawdzonego przepisu, na samym końcu do ciasta dodajemy posiekany drobno koperek, mieszamy. Smażymy naleśniki.

Pora i surimi kroimy bardzo drobno. Podsmażamy na oliwie, dodajemy tuńczyka, mieszamy lekko podgrzewając. Zdejmujemy z ognia dodajemy majonez i mieszamy.

Naleśniki smażymy i zawijamy z farszem. Podawać z zielonym ogórkiem oraz majonezem.

Tagi:

jajko sosy jajka