najsmaczniejsze.pl

najsmaczniejsze.pl

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Naleśniki z tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na środek każdego naleśnika układamy farsz – około 2 pełnych łyżeczek. Zwinąć naleśniki i podsmażyć lekko na patelni.

Naleśniki z tuńczykiem

Składniki:

Naleśniki z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z tuńczykiem
Naleśniki: Wymieszać wszystkie składniki. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. Z podanych składników wychodzi 10 sztuk. Nadzienie: Tuńczyka odsączyć, pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, cebulę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. W rondelku rozgrzać łyżkę oleju, dodać pieczarki, lekko podsmażyć, dodać cebulę i chwilkę podsmażyć. Zdjąć z ognia. Dodać tuńczyka i ser, przyprawić pieprzem, wymieszać. Sos: Wymieszać wszystkie składniki. Jeżeli będzie za ostre lub mdłe dodać odpowiedni składnik sosu.