patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Naleśniki zapiekane z marchewką i wołowiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne naleśniki zapiekane z marchewką oraz mięsem mielonym wołowym. Pyszne i sycące. Podaję z ulubionym sosem.

Naleśniki zapiekane z marchewką i wołowiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki zapiekane z marchewką i wołowiną

 

  • 12 naleśników
  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 3 marchewki
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz
  • 3 łyżki przyprawy gyros
  • 2 łyżki przecieru
  • 2 lyzki pasty curry
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z marchewką i wołowiną
Marchewki obieram i trę na grubych oczkach. Pieczarki myję i kroję w kostkę.

Cebulę obieram i kroję drobno. Następnie ser żółty kroję w słupki. Na rozgrzaną patelnię dodaję warzywa oraz mięso smażę, dodaję przyprawy oraz przecier, koncentrat i pastę curry.na koniec dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.

Całość mieszam i smażę aż wszysyko zrobi się gęste. Farsz przekladam za pomocą łyżki na nalesniki ok 2 łyżki. Następnie kładę ser. Zawijam w ruloniki.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładę naleśniki. Piekę ok 20 min w 160 stopniach. Aż ser się roztopi. Smacznego
Naleśniki zapiekane z marchewką i wołowiną
Na patelni smażę marchewkę, pieczarki, cebulę oraz mięso.
Naleśniki zapiekane z marchewką i wołowiną
Następnie dodaję przecier, koncentrat oraz pastę curry.
Naleśniki zapiekane z marchewką i wołowiną
Na koniec dodaję ogórki konserwowe pokrojone w kostkę.