ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosty przepis na urozmaicenie naleśników. Jeżeli zostało nam mięso z rosołu, to dodajemy tylko pierś z kurczaka i pieczarki i prawie gotowe.

Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu

Naleśniki:

Farsz:

  • 20 dag mięsa z rosołu
  • marchewka z rosołu
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 4 pieczarki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 2-3 łyżki śmietany
  • olej
  • 2 łyżki tartego sera żółtego

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu
Z mąki, jajek, mleka i soli przygotować ciasto na naleśniki. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć 6 naleśników. Mięso z rosołu pozbawić kości i skóry - rozdrobnić.

Marchewkę, cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki.

Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty.

Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą część ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Posypać tartym serem. Piec 20 minut w 180 stopniach. 
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu
Farsz naleśnikowy doprawić solą i pieprzem
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu
Pokrojone na cztery naleśniki układać w naczyniu żaroodpornym
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu
Wierzch naleśniczków posypać tartym żółtym serem.
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu
Naleśniki zapiekać 20 minut w 180 stopniach.