Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Naleśniki zapiekane z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki z parówkami należy podawać na gorąco

Naleśniki zapiekane z parówkami

Składniki:

Naleśniki zapiekane z parówkami

 

  • 25 dag mąki pszennej,
  • 1 serek topiony,
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 6-7 parówek cienkich,
  • sól,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3 jajka,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 1 szklanka wody gazowanej,
  • 2 cebule

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z parówkami
Mleko i wodę wlać do głębokiego naczynia, dodać sól, jajka, łyżkę oleju, mąkę i dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć 6-7 cienkich naleśników. Cebule posiekać i podsmażyć na oleju. Na każdy naleśnik nałożyć łyżeczkę smażonej cebulki i parówkę bez osłonki, zwinąć naleśnik w rulon. Z obu stron naleśnika włożyć po łyżeczce serka topionego. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym żółtym serem i zapiekać ok 10 minut w temp 180 stopni.