Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Naleśniki ze szparagami i kozim serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Naleśniki z zielonymi szparagami i kozim serkiem, to lekka propozycja na śniadanie lub kolację.

Naleśniki ze szparagami i kozim serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ze szparagami i kozim serem

Ciasto naleśnikowe

Farsz

  • 200 g kremowego serka koziego
  • pęczek szparagów
  • szczypiorek i koperek
  • grubo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szparagami i kozim serem
Z mleka, mąki, jajka i oleju przygotuj ciasto na naleśniki, na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię wylej porcję ciasta i dokładnie je rozprowadź, gotowe naleśniki odstaw do ostygnięcia.

Do koziego serka dodaj posiekany koperek i szczypiorek oraz grubo mielony pieprz, całość dopraw solą. Na każdym naleśniku rozsmaruj porcję koziego sera i wyłóż kawałki wcześniej ugotowanych szparagów, wszystko razem złóż do środka nadając naleśnikowi kwadratowy kształt, gotowe naleśniki można podawać na ciepło lub na zimno.
Naleśniki ze szparagami i kozim serem
Na każdym naleśniku rozsmaruj porcję koziego sera.
Naleśniki ze szparagami i kozim serem
Na środku ułóż kawałki ugotowanych szparagów.
Naleśniki ze szparagami i kozim serem
Krawędzie naleśnika zawiń do środka tak aby lekko nachodziły na siebie.
Naleśniki ze szparagami i kozim serem
Gotowe naleśniki możesz podawać na ciepło lub zimno.