Pola

Pola

Kucharz
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Naleśniki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie z kuchni włoskiej dla osób dbających o zdrowie. Jest tanie, łatwe w przygotowaniu,lekkie a zarazem na wysokim poziomie. Zawsze używam szpinaku mrożonego z firmy Hortex, dla mnie jest najlepszy.

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem
Składniki na naleśniki miksujemy, smażymy naleśniki. Podsmażamy kurczaka pokrojonego w paski, odkładamy. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę, po chwili wrzucamy szpinak i czekamy aż się rozmrozi, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ser brie pokrojony w kostkę, gdy się rozpuści dodajemy kurczaka oraz śmietanę. Chwilę dusimy aby składniki się wymieszały. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w rulony lub kopertę, wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy żółtym serem, zapiekamy 5-10 minut w 180C aż ser się roztopi.