renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki na słono trochę inaczej.

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane
Na patelni należy rozgrzać masło, dodać szpinak i usmażyć go.
Następnie należy dodać pokruszony ser feta i smażyć do momentu, aż cały połączy się ze szpinakiem. Potem trzeba doprawić czosnkiem granulowanym i pieprzem. Następnie na każdym naleśniku rozłożyć warstwę szpinakową i kilka plasterków pieczeni wieprzowej i zrolować. Zrolowane naleśniki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem przygotowanym ze śmietanki wymieszanej z koperkiem, solą czosnkową, pieprzem i mozzarellą pokrojoną w kostkę. Zapiec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Nalezy podawać krojone w poprzek.
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane
Szpinak należy usmażyć na stopionym masełku.
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane
Następnie dodać pokruszoną fetę i smażyć.
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane
Nakazdym naleśniku rozłożyć warstwę szpinakową i pieczeń, zrolować.
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane
Zalane sosem zapiec w 180 stopniach przez 30 minut.