Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Naleśniki w pysznym środkiem: brokułami, surimi i słonecznikiem, podane z sosem czosnkowym i pomidorkiem.

Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi

 

  • Naleśniki:
  • 250 g mąki pszennej typ 650
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • Farsz:
  • 1 mała główka brokułu
  • 10 paluszków surimi
  • 100 g sera żółtego
  • 1 garść słonecznika
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól do smaku
  • 0,5 łyżeczki oregano

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi
Naleśniki: składniki zmiksować, odstawić na 15 minut, ponownie zmiksować i smażyć cienkie naleśniki na suchej patelni.

Farsz: Brokuł obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić. Rozdrobnić i wrzucić do miski. Surimi rozmrozić, pokroić w kostkę. Wrzucić do miski. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Dodać do miski. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do miski, doprawić szczyptą soli, oregano, sporo pieprzem, wymieszać.Na naleśnika nakładać 2 pełne łyżki farszu, zawijać w paczuszkę. Naleśniki obsmażyć na patelni (suchej lub z dodatkiem łyżki masła) lub podgrzać w mikrofali. Nakładać na talerze i podawać z sosem czosnkowym i pomidorami lub dowolną sałatką. 
Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi
Farsz: Brokuł obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić. Rozdrobnić i wrzucić do miski.
Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi
Surimi rozmrozić, pokroić w kostkę. Wrzucić do miski. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Dodać do miski.
Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do miski, doprawić szczyptą soli, oregano, sporo pieprzem, wymieszać.
Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi
Na naleśnika nakładać 2 pełne łyżki farszu, zawijać w paczuszkę. Naleśniki obsmażyć na patelni (suchej lub z dodatkiem łyżki masła) lub podgrzać w mikrofali. Nakładać na talerze i podawać z sosem czosnkowym i pomidorami lub dowolną sałatką