wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Nalesnikowe roladki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nalesniki te powstaly, kiedy zostalo mi troche ''nieslodzonego'' ciasta nalesnikowego z poprzedniego dania i kilka pieczarek.

Nalesnikowe roladki z pieczarkami

Składniki:

Nalesnikowe roladki z pieczarkami

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 2 niepełne szklanki maki;
  • 1 szklanka mleka;
  • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej;
  • 2 jajka;
  • odrobina kucharka lub przyprawy typu vegeta;
  • szczypta ostrej papryki;
  • Na nadzienie:
  • 500 g pieczarek;
  • 2 cebule;
  • 1 zabek czosnku;
  • odrobina suszonego oregano;
  • 150 g zoltego sera startego,np.parmezan;
  • maly sloiczek koncentratu pomidorowego;
  • lyzeczka przyprawy typu kucharek;

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nalesnikowe roladki z pieczarkami
Wszystkie skladniki ciasta nalesnikowego zmiksowac na jednolita, gladka mase. Usmazyc na rozgrzanej patelni kilka nalesnikow, ostudzic.
Pieczarki obrac, pokroic w kostke lub paski, podsmazyc na zloty kolor na patelni razem z pokrojona w kostke cebula i zmiazdzonym zabkiem czosnku. Doprawic wszystko ostra papryka, szczypta oregano oraz niewielka iloscia kucharka. Nalezy uwazac, zeby nie dodac go za duzo, bo ser bedzie lekko slonawy. Na koniec do pieczarek dodac czesc zoltego sera i jeszcze chwile podsmazac, ciagle mieszajac, by ser sie nie przypalil. Pieczarki maja stworzyc z serem gesta mase. Robie tak, poniewaz latwiej bedzie umiescic pieczarki jako farsz, nie beda sie wysypywac.
Kazdy z ostudzonych nalesnikow posmarowac koncentratem pomidorowym, wylozyc na nie farsz pieczarkowy, posypac dodatkowo pozostalym serem i zawinac w rulony. Takie rulony podsmazyc na zlotobrazowy kolor na patelni. Nalesniki mozna podawac w calosci lub dla fajnego efektu przekrojone na polowki. Podawac z kapusta pekinska, skropiona oliwa z oliwek i paroma kroplami soku z limonki. PYCHOTKA!!!