jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Naleśnikowe rożki z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśnikowe rożki z owocami sezonowymi można zrobić o każdej porze roku. Zatopione w lekko słodkim twarożku kremowym dobrze będą smakowały zarówno pomarańcze i mandarynki jak i maliny, borówki i wszystkie owoce sezonowe.

Naleśnikowe rożki z owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśnikowe rożki z owocami

 

  • naleśniki : 2 jaja
  • 1/2 litra serwatki (lub wody wymieszanej z mlekiem pół na pół)
  • szczypta kurkumy
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • mąka pszenna ile zabierze
  • olej rzepakowy do smażenia naleśników
  • farsz: 400 g twarożku kremowego
  • cukier puder do smaku
  • sezonowe owoce np. khaki, granat, winogrona, banany itp
  • liście mięty do dekoracji

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe rożki z owocami
Przygotowujemy gładkie ciasto naleśnikowe z podanych składników. Smażymy naleśniki. Mieszamy twarożek dodając cukier puder do smaku. Obieramy owoce. Winogrona przepoławiamy i pestkujemy. Khaki i banany kroimy w plasterki. Wyjmujemy ziarna granatu. Kroimy naleśniki na połówki, zwijamy w rożki po czym napełniłam twarożkiem i owocami. Układamy rożki na talerzach, dekorujemy owocami i listkami mięty.
Naleśnikowe rożki z owocami
Smażymy naleśniki.Kroimy naleśniki na połówki
Naleśnikowe rożki z owocami
Obieramy owoce.Khaki i banany kroimy w plasterki.
Naleśnikowe rożki z owocami
Winogrona przepoławiamy po czym wyjmujemy pestki.
Naleśnikowe rożki z owocami
Mieszamy twarożek dodając cukier puder do smaku.