wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Naleśnikowe sajgonki z wieprz. i surimi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszna przekąska na każdą okazję! Polecam! :)

Naleśnikowe sajgonki z wieprz. i surimi

Składniki:

Naleśnikowe sajgonki z wieprz. i surimi

 

  • 250 g wieprzowiny (u mnie schab),
  • 9 sztuk paluszków surimi,
  • 0,5 małej kapusty pekińskiej,
  • 1 marchew,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 jajka (na omlet),
  • 0,5 szklanki mleka (na omlet),
  • 10 g kiełków soi z zalewy,
  • 5 łyżek groszku konserwowego,
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 1 łyżka oleju sezamowego,
  • 15 sztuk naleśników,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżeczka płatki chilli

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe sajgonki z wieprz. i surimi
1. Mięso kroimy w plasterki, przyprawiamy solą pieprzem, 2 łyżkami sosu sojowego, olejem sezamowym, odstawiamy.



2. W tym czasie, marchew obieramy, kroimy w słupki, kapustę pekińską szatkujemy, paluszki surimi kroimy w plastry, czosnek w drobną kosteczkę.



3. Przygotowujemy omlet z 3 jajek i połowy szklanki mleka, doprawiamy solą, pieprzem.



4. Smażymy naleśniki



5. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy czosnek smażymy 0,5 minutki, wrzucamy wieprzowinę, płatki chilli, smażymy 5 minut, dodajemy marchew, podsmażamy, następnie surimi, kapustę pekińską, kiełki soi, groszek, pokrojony w kosteczkę omlet, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, mieszamy, dusimy ok 3 minut, odstawiamy.



6. Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz , zwijamy jak sajgonki, podajemy z sosem słodko pikantnym chili , lub sosem śliwkowym. Smacznego!