Strona główna Nalewka jarzębinowa

Nalewka jarzębinowa

Alkohol, Nalewki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Nalewka jarzębinowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Nalewka jarzębinowa
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 2

1/2 kg dojrzałych jagód jarzębiny wkładamy w torebce foliowej na 12 godz. do zamrażalnika.


trudność: łatwe
czas:

Nalewka jarzębinowa - SKŁADNIKI:

  • jarzębina
  • spirytus
  • cukier

Nalewka jarzębinowa - PRZYGOTOWANIE:

1/2 kg dojrzałych jagód jarzębiny wkładamy w torebce foliowej na 12 godz. do zamrażalnika. Po wyjęciu owoce przelewamy wrzątkiem, osączamy. Wsypujemy do gąsiorka. Wlewamy szklankę spirytusu oraz 11/2 szklanki wody. Zamykamy, odstawiamy na 4 tygodnie, po czym odlewamy płyn. Owoce zasypujemy cukrem. Gdy się rozpuści (7 dni), zlewamy syrop, łączymy go z odlanym tydzień wcześniej płynem i szklanką wódki. Płyn przefiltrowujemy i przelewamy do butelek. Nalewka będzie lepsza, gdy odstawimy ją na 2 tygodnie.



Komentarze do Nalewka jarzębinowa (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 18:42
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Stenka

Stenka
offline

2012-08-15 20:51
zrobię w tym roku
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Zupa krem z kukurydzy Szarlotka z budyniem Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung
Filet z kurczaka nadziany suszonymi pomidorami Placuszki z cukinii Mortadela z paprykową niespodzianką
Jajka faszerowane z pieczarkami Kurczak na kolorowym ryżu Kurczak po węgiersku
Tort czekoladowo - rodzynkowy Naleśniki z jabłkami i jagodami Bułeczki serowe
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane