Strona główna Nalewka jarzębinowa

Nalewka jarzębinowa

Alkohol, Nalewki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Nalewka jarzębinowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Nalewka jarzębinowa
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 2

1/2 kg dojrzałych jagód jarzębiny wkładamy w torebce foliowej na 12 godz. do zamrażalnika.


trudność: łatwe
czas:

Nalewka jarzębinowa - SKŁADNIKI:

  • jarzębina
  • spirytus
  • cukier

Nalewka jarzębinowa - PRZYGOTOWANIE:

1/2 kg dojrzałych jagód jarzębiny wkładamy w torebce foliowej na 12 godz. do zamrażalnika. Po wyjęciu owoce przelewamy wrzątkiem, osączamy. Wsypujemy do gąsiorka. Wlewamy szklankę spirytusu oraz 11/2 szklanki wody. Zamykamy, odstawiamy na 4 tygodnie, po czym odlewamy płyn. Owoce zasypujemy cukrem. Gdy się rozpuści (7 dni), zlewamy syrop, łączymy go z odlanym tydzień wcześniej płynem i szklanką wódki. Płyn przefiltrowujemy i przelewamy do butelek. Nalewka będzie lepsza, gdy odstawimy ją na 2 tygodnie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nalewka jarzębinowa (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 18:42
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Stenka

Stenka
offline

2012-08-15 20:51
zrobię w tym roku
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Wiśniowa fantazja Orzechowy z bezą Kotlety parówkowo jajeczne
Babka piernikowa Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Biało- czerwona sałatka z fetą
Pomarańczowa surówka Bardzo lekka kolorowa sałatka Rogaliki z marmoladą
Ciasto  chmurka Sernik Tiramisu Fale dunaju z gruszkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane