Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Nalewka śliwkowo-pomarańczowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nalewka jest pyszna, więc warto ją zrobić i cierpliwie czekać na efekt końcowy

Nalewka śliwkowo-pomarańczowa

Składniki:

Nalewka śliwkowo-pomarańczowa

 

 

Sposób przygotowania:

Nalewka śliwkowo-pomarańczowa
Śliwki drobno posiekać, włożyć do słoika, dodać skorki z pomarańczy i cytryny, laskę cynamonu, wsypać cukier, wymieszać. Następnie wlać wódkę i spirytus, szczelnie zamknąć i pozostawić na 2 miesiące w ciepłym miejscu. Potrząsać słoikiem co kilka dni. Po 2 miesiącach przefiltrować, wlać do butelek i zakręcić nakrętki. Odłożyć w ciemne miejsce na 1 rok.

Tagi:

śliwki