Nalewka z agrestu

eliza739 - Przepis na: Nalewka z agrestu offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 308
Nalewka z agrestu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nalewka z agrestu, nalewka z agrestu


trudność: średne
czas:

Nalewka z agrestu - SKŁADNIKI:

  • 1 kg agrestu
  • 50 dag cukru
  • 2 szklanki wódki
  • 2 szklanki spirytusu

Nalewka z agrestu - PRZYGOTOWANIE:

Owoce oczyścić, ponacinać, ugnieść w słoju i zalać wódką i spirytusem. Pozostawić na miesiąc, po czym zlać płyn, a owoce wymieszać z cukrem. Odstawić na 2 tygodnie. Następnie zlać i wymieszać z pierwszą nalewką. Rozlać do butelek, szczelnie zamknąć, odstawić na miesiąc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nalewka z agrestu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jarski pasztet z dynią Konfitura z aronii i śliwek Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami
Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy Domowe hamburgery
Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Kruche pyszności
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto Cynamonowiec z porzeczkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane