Strona główna Nalewka z czarnych porzeczek

Nalewka z czarnych porzeczek

Natala1210 - Przepis na: Nalewka z czarnych porzeczek offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Nalewka z czarnych porzeczek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Trzeba poczekac żeby ją wypić ale warto.


trudność: łatwe
czas:

Nalewka z czarnych porzeczek - SKŁADNIKI:

  • 1kg.opłukanych i obranych z szypułek czarnych porzeczek.
  • 1 litr czystej 45% wódki.
  • 1kg cukru-nalewka słodka lub,
  • 75dag.cukru-nalewka półwytrawna,albo,
  • 30dag.cukru-nalewka wytrawna

Nalewka z czarnych porzeczek - PRZYGOTOWANIE:

Owoce wrzucić do ciemnego naczynia zalać wódką i odstawić na 6 tygodni.Alkohol zlać do butelek i szczelnie zakręcić,a do porzeczek wsypać taką ilość cukru jaką chcemy miec nalewkę.Ponownie odstawić na 6 tygodni(wstrząsnąć co 2-3dni). Powstały syrop zlać i połączyć z wyciągiem alkoholowym.Po trzech tygodniach przecedzić nalewkę przez sączek lub gazę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nalewka z czarnych porzeczek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Muffiny owsiane z rodzynkami Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane
Tarta makowo- pomarańczowa Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj