Strona główna Nalewka z czarnych porzeczek

Nalewka z czarnych porzeczek

Natala1210 - Przepis na: Nalewka z czarnych porzeczek offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Nalewka z czarnych porzeczek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Trzeba poczekac żeby ją wypić ale warto.


trudność: łatwe
czas:

Nalewka z czarnych porzeczek - SKŁADNIKI:

  • 1kg.opłukanych i obranych z szypułek czarnych porzeczek.
  • 1 litr czystej 45% wódki.
  • 1kg cukru-nalewka słodka lub,
  • 75dag.cukru-nalewka półwytrawna,albo,
  • 30dag.cukru-nalewka wytrawna

Nalewka z czarnych porzeczek - PRZYGOTOWANIE:

Owoce wrzucić do ciemnego naczynia zalać wódką i odstawić na 6 tygodni.Alkohol zlać do butelek i szczelnie zakręcić,a do porzeczek wsypać taką ilość cukru jaką chcemy miec nalewkę.Ponownie odstawić na 6 tygodni(wstrząsnąć co 2-3dni). Powstały syrop zlać i połączyć z wyciągiem alkoholowym.Po trzech tygodniach przecedzić nalewkę przez sączek lub gazę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nalewka z czarnych porzeczek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jarski pasztet z dynią Konfitura z aronii i śliwek Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami
Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy Domowe hamburgery
Lniane ciasteczka Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Kruche pyszności
Jeżyny Eli pod jajeczną pianką Jesienne ciasto Cynamonowiec z porzeczkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane